Jak zaparzyć kawę Bazzara Luxury Blend Panasiatica?

Jak zaparzyć kawę Bazzara Luxury Blend Panasiatica?
Jak zaparzyć kawę Bazzara Luxury Blend Panasiatica?

Pracy tego dnia było naprawdę dużo, więc kiedy koleżanka zawołała, że w młynku jest Bazzara Panasiatica i koniecznie muszę jej spróbować, bo jest pyyyszna, pomyślałam sobie, że chyba przesadza, a ja nie mam czasu na bieganie po filiżankę espresso. No, ale w końcu poszłam, bo nie mogłam przestać myśleć o tym co mi powiedziała Magda.

Nie przesadzała.

Musicie wiedzieć, że włoska palarnia Bazzara to producent kawy wyśmienitej, najlepszej jakości i w filiżance to naprawdę czuć. Kawy Bazzara to wspaniała propozycja dla koneserów i dla smakoszy kawy, którzy szukają w niej czegoś wyjątkowego i doceniają walory smakowe mieszanek. Musicie również wiedzieć, że ostatnio Bazzara wypuściła nową linię wysokiej jakości kaw Luxury Blend, czym byliśmy trochę podekscytowani i bardzo ciekawi...

Bazzara Luxury Blend to kolekcja luksusowych mieszanek ziaren z Azji: Bazzara Panasiatica, Afryki: Bazzara Panafricana oraz Ameryki: Bazzara Panamericana. Każdy z tych blendów oddaje bogactwo smaków poszczególnego kontynentu. Brzmi intrygująco, prawda? W tym wpisie z serii "Jak zaparzyć kawę.." postanowiłam się z Wami podzielić moimi wrażeniami z degustacji kawy Bazzara Luxury Blend Panasiatica.


Na blend Bazzara Panasiatica składa się wysokiej jakości arabika z Chin, Indii, Nepalu, Myanmar, Indonezji oraz Papui-Nowej Gwinei, a producent obiecuje, że to niezwykłe połączenie jest jak podróż pełna smaku po starożytnym szlaku przypraw. Blend ziaren z Azji ma nas przenieść do serca orientalnych tradycji. Czy przeniosłam się do krainy pikantnych, wyrazistych smaków i aromatów Azji?


Bazzara Luxury Blend Panasiatica - ekspres kolbowy

  • Kawa: Kawa ziarnista Bazzara Panasiatica
  • Pochodzenie kawy: Chiny, Indie, Nepal, Myanmar, Indonezja oraz Papua-Nowa Gwinea
  • Skład: 100% arabika
  • Stopień palenia: Średni
  • Profil smakowy: Pikantny, karmelowy, czekoladowy
  • Ekspres: Lelit Bianca
  • Młynek: Eureka Mignon Single Dose
  • Przygotowany napój: Espresso, pojemność 25 ml
  • Mielenie: Do espresso
  • Ilość użytej kawy: 18 g
  • Preinfuzja: 6 s
  • Czas parzenia: 22 s
  • Temperatura parzenia: 94°C
Bazzara Panasiatica

Efekt i opinia:

Kawa Bazzara Panasiatica w ekspresie kolbowym parzyła się wspaniale, crema była pięknie brązowa, gęsta i miała wspaniałe tygrysie cętki. Pierwszy łyk to uderzenie słodyczy karmelu, gęstego body i głębokiego smaku, który zapowiadał coś więcej. Poczułam przyjemny posmak czekolady. Bazzara obiecuje odrobinę pikanterii w tej kawie, którą na końcu języka rzeczywiście można było poczuć, coś na styl pieprzu. Panasiatica jest słodka i mocno czekoladowa. Obawy o to, czy Bazzara utrzyma wysoki poziom z kawami Luxury Blend był bezpodstawny, bo Panasiatica jest naprawdę wyśmienita! Myślę, że miłośnicy kaw z niską kwasowością byliby zachwyceni tą propozycją. Bazzara idealnie skomponowała ze sobą ziarna z kontynentu azjatyckiego. Jak pisze producent: "Bazzara Panasiatica to prawdziwa symfonia smaków, oddająca tysiąc obliczy Azji."

Autor: Dżoana

Polecane produkty w tym artykule
Kawa ziarnista Bazzara Luxury Blend Panamericana 1kg
( Brak opinii ) Kawa ziarnista Bazzara Luxury Blend Panamericana 1kg
130,07 zł netto 159,99 zł brutto 159,99 zł 3199.80 pkt.
Kawa ziarnista Bazzara Luxury Blend Panafricana 1kg
( Brak opinii ) Kawa ziarnista Bazzara Luxury Blend Panafricana 1kg
130,07 zł netto 159,99 zł brutto 159,99 zł 3199.80 pkt.
Kawa ziarnista Bazzara Luxury Blend Panasiatica  1kg
( Brak opinii ) Kawa ziarnista Bazzara Luxury Blend Panasiatica 1kg
130,07 zł netto 159,99 zł brutto 159,99 zł 3199.80 pkt.
Pokaż więcej wpisów z Styczeń 2024
pixel