Jak zaparzyć kawę Java Summer Espresso?

Jak zaparzyć kawę Java Summer Espresso?
Jak zaparzyć kawę Java Summer Espresso?

Do warszawskiej palarni JAVA mam ogromny sentyment. To od ziaren przez nich wypalonych rozpoczęła się dawno temu moja przygoda z kawami wysokiej jakości. Kiedy espresso z ich Old School bardzo mi posmakowało postanowiłam spróbować wakacyjnej SUMMER Espresso. Zobacz, jak zaparzyć kawę Java Summer Epresso w ekspresie automatycznym.



JAVA Summer Espresso - ekspres automatyczny

  • Kawa: Java SUMMER Espresso
  • Pochodzenie kawy: Etiopia, region Limu Lemma Edota
  • Skład: 100% arabika
  • Odmiana: Heirloom
  • Metoda obróbki: Natural
  • Stopień palenia: Średni
  • Profil smakowy: Pomarańcza, czekolada deserowa, arbuz
  • Ekspres: ekspres automatyczny Melita Caffeo Passione
  • Przygotowany napój: Espresso, pojemność 25 ml
  • Mielenie: Ustawienie młynka 4 na maksymalne 5
  • Moc kawy: Maksymalna 5/5
  • Temperatura parzenia: Wysoka
  • Czas parzenia: 8 sekund

Efekt i opinia

Pierwszy łyk kawy i otuliła me kubki smakowe przyjemna kwasowość pomarańczy. To była bardzo soczysta owocowość. Uwielbiam takie smaki w kawie. Później pojawiła się subtelna, bardzo delikatna goryczka. Moim zdaniem fajnie się zgrywały te smaki ze sobą. Lato kojarzy się ze świeżością, kolorami, owocami, radością. Taka też jest ta kawa, daje chwile przyjemności. Sierpień się kończy, ale dzięki SUMMER Espresso możemy zatrzymać sobie lato w filiżance kawy.


Autor: Asia

Polecane produkty w tym artykule
Kawa ziarnista Java Summer ESPRESSO 250g - NIEDOSTĘPNY
( Brak opinii ) Kawa ziarnista Java Summer ESPRESSO 250g - NIEDOSTĘPNY
44,72 zł netto 55,00 zł brutto 55,00 zł 1100 pkt.
Pokaż więcej wpisów z Sierpień 2022
Podziel się swoim komentarzem z innymi
pixel