Blog

Kawa po bawarsku to jeden z najpopularniejszych na świecie słodkich specjałów kawowych. Korzystając z naszego przepisu na kawę po bawarsku z dodatkiem sosu smakowego Monin, z łatwością przygotujesz ją w swoim domu w zaledwie kilka minut.

Przeczytaj więcej

Herbata po turecku

W Turcji herbata to coś więcej niż gorący napój pity do posiłków. To tradycja i historia kultywowana od pokoleń. Odwiedzając Turcję, łatwo zauważyć, że herbatę serwuje się wszędzie i o każdej porze dnia, a Turcy uwielbiają podawać ją gorącą i świeżo parzoną. Skąd ten zwyczaj i w czym tkwi fenomen herbaty po turecku?

Przeczytaj więcej

Przed zakupem ekspresu do kawy warto zasięgnąć rady specjalisty, lub bardziej doświadczonych użytkowników. Jednym ze sposobów na wyróżnienie wartościowych urządzeń z pośród setek ofert jest ranking ekspresów do kawy. Tym razem przedstawiamy Wam nasz ranking ekspresów do kawy do 5000 zł.

Przeczytaj więcej

Kuchnia hiszpańska większości kojarz się z takimi daniami, jak paella, gazpacho, czy kiełbasa chorizo. Nie wolno nam jednak zapomnieć o tym, że Hiszpanie mają swoje kawowe tradycje i to im zawdziczamy wiele niezwykłych specjałów. Jednym z nich jest słodkie Cafe Bombon, które jest połączeniem skondensowanego mleka i wyrazistego espresso.

Przeczytaj więcej

We włoskiej palarni kawy Pellini właśnie zakończył się audyt przeprowadzony przez jednostkę certyfikującą, upoważnioną przez The British Retail Consortium. Słynna palarnia uzyskała najwyższą możliwą ocenę AA+, co oznacza, że jest jedyną włoską palarnią kawy i jedną z sześciu na świecie, które mogą pochwalić się tym osiągnięciem.

Przeczytaj więcej
pixel