Cafe Bombon, czyli kawa po hiszpańsku
Kuchnia hiszpańska większości kojarz się z takimi daniami jak paella, gazpacho, czy kiełbasa chorizo. Nie wolno nam jednak zapomnieć o tym, że Hiszpanie mają swoje kawowe tradycje i to im zawdzięczamy wiele niezwykłych specjałów. Jednym z nich jest słodkie Cafe Bombon, które jest połączeniem skondensowanego mleka i wyrazistego espresso. Przygotowanie Cafe Bombon jest wyjątkowo proste i zajmie nam dosłownie 2 minuty.
2:00
Czas przygotowania
1
Proporcje dla ilości osób
Poziom łatwy
Dodaj listę zakupów
Składniki:
30 ml | Skondensowanego mleka |
2 | Espresso |
Sposób przygotowania
- Do filiżanki wlej skondensowane mleko.
- Podwójne espresso wlej powli, aby zachować warstwy.
Do przygotowania Cafe Bombon doskonale sprawdzi się hiszpańska kawa ziarnista Cornella Barista Pro Premium Grade 96. Jest to najwyższej jakości mieszanka ziaren arabiki, która zachwyci z dodatkiem słodkiego mleka.
Polecane produkty w tym artykule
( Brak opinii )
Kawa ziarnista Cornella Barista PRO Premium Grade 96 1kg
105,68 zł netto
129,99 zł
brutto
129,99 zł
2599.80
pkt.
( Brak opinii )
Kawa ziarnista Cornella Barista PRO Premium Grade 90 1kg
86,98 zł netto
106,99 zł
brutto
106,99 zł
2139.80
pkt.
( Brak opinii )
Cornella - filiżanka ze spodkiem do kawy Macchiato 85ml
17,07 zł netto
21,00 zł
brutto
21,00 zł
420
pkt.
( Brak opinii )
Cornella - stożkowa filiżanka ze spodkiem do kawy Machiatto 90ml
15,04 zł netto
18,50 zł
brutto
18,50 zł
370
pkt.
Podziel się swoim komentarzem z innymi