Przepisy na kawę

Afrykańskie kawy zdecydowanie należą do moich ulubionych z uwagi na swoją rześkość i owocowy posmak, dlatego postanowiłem przetestować nową Etiopię z palarni LaCava, która kusi już samym opakowaniem pełnym cytrynek. Zobacz, jak zaparzyć kawę LaCava Etiopia Chelseba, żeby otrzymać cytrynowy skarb.

Przeczytaj więcej

Peru La Union to jasno palona kawa pod alternatywne metody parzenia, od palarni Coffeelab. Ziarna z tej palarni zawsze mnie przyjemnie zaskakiwały, więc kiedy niebieski kotek pojawił się na horyzoncie, od razu przykuł moją uwagę. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak smakuje Peru La Union w aeropressie, według mojego przepisu, zapraszam do lektury.

Przeczytaj więcej

Tym razem pod lupę, a w zasadzie do młynka na testy wziąłem kawę z polskiej palarni Wysocki. 100% arabika wypalona średnio z przeznaczeniem do kawiarek oraz ekspresów ciśnieniowych. Kawa w bardzo przystępnej jak na 100% arabikę cenie więc trzeba wypróbować i dać znać czy warto. Dowiedz się, jak zaparzyć kawę Wysocki Coffee 100% Arabica.

Przeczytaj więcej

Love Shot to blend Brazylii i Peru stworzony z prawdziwym uczuciem – miłością do kawy. Kawa tak bardzo posmakowała nam i klientom, że postanowiliśmy pozostawić ją w ofercie na dłużej. Masz ochotę spróbować słodkiego espresso?

Przeczytaj więcej

Mam ogromny sentyment do kaw z polskiej palarni HAYB, bo to z nimi zaczęłam swoją przygodę, jeśli chodzi o przelewowe metody parzenia. Była to miłość od pierwszego wejrzenia, a teraz nie wyobrażam sobie dnia bez kawy z przelewu. Do testów wybrałam kawę HAYB Etiopia Diktu - poznaj mój przepis i napijmy się jej wspólnie.

Przeczytaj więcej

Kawy Coffeelab to gwarancja jakości, bogatego smaku i wyrazistego aromatu, a Jedną z takich kaw jest Coffeelab Rwanda Cafe de Mamas, czyli jasno palona arabika przeznaczona do przelewowych metod parzenia kawy, na którą polowałem już od dłuższego czasu. Jeżeli chcesz dowiedzieć się, jak zaparzyć kawę Coffeelab Rwanda Cafe de Mamas, to przedstawiam swój przepis i uzyskany efekt.

Przeczytaj więcej

Dalgona Coffee to popularna kawa z Tik Toka, która jest pysznym połączeniem kawowej pianki i zimnego lub gorącego mleka. Przedstawiamy Wam przepis na Dalgona Coffee z syropem pistacjowym Monin w wersji na zimno.

Przeczytaj więcej

Kawa po irlandzku to słynny napój tworzony na bazie irlandzkiej whisky, kawy, bitej śmietany i brązowego cukru. Teraz wyśmienitą Irish Coffee możesz przygotować bez alkoholu, wykorzystując dodatki Monin. Poznaj nasz przepis na bezalkoholową Irish Coffee i zrób ją w swoim domu.

Przeczytaj więcej
pixel