Jakie są zasady serwowania kawy w pracy i na spotkaniach biznesowych? O odpowiednich filiżankach, kulturze picia specjałów kawowych i odpowiednim sposobie podawania kawy dowiecie się w tym artykule.
KAWA - baza wiedzy
Idzie nowe! Timemore wprowadza ulepszone wersje młynków C3 - C3S i C3 ESP. Jak szybko i dokładnie mielą, czy zmielą idealnie pod espresso, dowiesz się tego w naszym teście.
Odkryj kawowe perełki na lato! Kawa mrożona w trzech odsłonach. Poznaj trzy proste przepisy na orzeźwiające kawy mrożone, które możesz przygotować w domu.
Bycie less waste to świadomy wybór dbania o naszą planetę. Czy bycie kawiarnią less waste jest łatwe i co można zrobić, żeby zredukować odpady i pomóc ziemi.
Bagdrip to wyjątkowa kawa w formie kieszonkowego dripa. Idealna na podróże i szybkie parzenie. Ciesz się wyśmienitym smakiem kawy, gdziekolwiek jesteś.
Ziarna z Nikaragui postanowiłam zaparzyć AeroPressie, licząc na wyciągnięcie z kawy jak najwięcej kwasowości, poniżej podaję przepis na kawę YoCo Coffee Nicaragua La Bendicon.
Podczas parzenia kawy należy zwrócić uwagę na wiele czynników. Ostateczny smak naparu determinuje m.in. rodzaj kawy, sposób jej zaparzania, a także długość całego procesu. Czy jednak wiedziałeś, że grubość mielenia kawy jest równie istotna?
Czym się różni AeroPress od swojego młodszego brata AeroPress Go? O tym jak zaparzyć kawę w AeroPressie oraz, który model bardziej nam się przyda w podróży.
Kiedy 3 lata temu zaczęłam pracować w kawiarni, po raz pierwszy spotkałam się z kawą palarni Bazzara. Od tamtego momentu towarzyszy mi i umila kawowe przerwy. Mam kilka ulubionych rodzajów kaw wypalanych we włoskim Trieście, wśród nich znajduje się Bazzara Aromamore, z której przygotowałam przepis.
Idealne ziarno do kawy mlecznej potrafi przebić smak mleka i się z nim dobrze komponuje. Konesso Milk Blend to mieszanka arabiki i robusty, która jest pełna słodyczy aromatu orzechów. Zdecydowanie warta grzechu!